0
0
0
s2smodern

Matthew 24:35-41
35
Heaven and earth will pass away, but my words will not pass away.
36
“But concerning that day and hour no one knows, not even the angels of heaven, nor the Son, but the Father only.
37
For as were the days of Noah, so will be the coming of the Son of Man.
38
For as in those days before the flood they were eating and drinking, marrying and giving in marriage, until the day when Noah entered the ark,
39
and they were unaware until the flood came and swept them all away, so will be the coming of the Son of Man.
40
Then two men will be in the field; one will be taken and one left.
41
Two women will be grinding at the mill; one will be taken and one left.

But of that day and hour no one knows, not even the angels of heaven, but My Father only

Matthew 24:35-41
35
Heaven and earth will pass away, but my words will not pass away.
36
“But concerning that day and hour no one knows, not even the angels of heaven, nor the Son, but the Father only.
37
For as were the days of Noah, so will be the coming of the Son of Man.
38
For as in those days before the flood they were eating and drinking, marrying and giving in marriage, until the day when Noah entered the ark,
39
and they were unaware until the flood came and swept them all away, so will be the coming of the Son of Man.
40
Then two men will be in the field; one will be taken and one left.
41
Two women will be grinding at the mill; one will be taken and one left.

35 Heaven and earth will pass away, but My words will by no means pass away.

36 “But of that day and hour no one knows, not even the angels of heaven, but My Father only.

37 But as the days of Noah were, so also will the coming of the Son of Man be. 38 For as in the days before the flood, they were eating and drinking, marrying and giving in marriage, until the day that Noah entered the ark, 39 and did not know until the flood came and took them all away, so also will the coming of the Son of Man be.

40 Then two men will be in the field: one will be taken and the other left. 41 Two women will be grinding at the mill: one will be taken and the other left.

  1. What will by no means pass away
    • Answer: Heaven and earth will pass away, but My words will by no means pass away.
  2. does no one know?
    • Answer: But of that day and hour no one knows, not even the angels of heaven, but My Father only.
  3. To what does Jesus compare His coming?
    • Answer: But as the days of Noah were, so also will the coming of the Son of Man be.
  4. How did the people live until Noah entered the ark?
    • Answer: For as in the days before the flood, they were eating and drinking, marrying and giving in marriage, until the day that Noah entered the ark.
  5. When did they know that Noah was right, and what will that be like?
    • Answer:And did not know until the flood came and took them all away, so also will the coming of the Son of Man be.
  6. What will happen to men in the field?
    • Answer: Then two men will be in the field: one will be taken and the other left.
  7. What will happen to women in the field?
    • Answer: Two women will be grinding at the mill: one will be taken and the other left.

Matthew 24:35-41
35
Heaven and earth will pass away, but my words will not pass away.
36
“But concerning that day and hour no one knows, not even the angels of heaven, nor the Son, but the Father only.
37
For as were the days of Noah, so will be the coming of the Son of Man.
38
For as in those days before the flood they were eating and drinking, marrying and giving in marriage, until the day when Noah entered the ark,
39
and they were unaware until the flood came and swept them all away, so will be the coming of the Son of Man.
40
Then two men will be in the field; one will be taken and one left.
41
Two women will be grinding at the mill; one will be taken and one left.

Therefore you also be ready, for the Son of Man is coming at an hour you do not expect

Matthew 24:42-44
42
Therefore, stay awake, for you do not know on what day your Lord is coming.
43
But know this, that if the master of the house had known in what part of the night the thief was coming, he would have stayed awake and would not have let his house be broken into.
44
Therefore you also must be ready, for the Son of Man is coming at an hour you do not expect.

42 Watch therefore, for you do not know what hour your Lord is coming.

43 But know this, that if the master of the house had known what hour the thief would come, he would have watched and not allowed his house to be broken into.

44 Therefore you also be ready, for the Son of Man is coming at an hour you do not expect.

  1. Why must we be watching?
    • Answer: Watch therefore, for you do not know what hour your Lord is coming.
  2. If the master of the house had known what hour the thief would come, what would he have done?
    • Answer: But know this, that if the master of the house had known what hour the thief would come, he would have watched and not allowed his house to be broken into.
  3. Why must we be ready?
    • Answer: Therefore you also be ready, for the Son of Man is coming at an hour you do not expect.